Росія кинула "космонавтів" на порятунок Курщини

Російські 'космонавти' на допомогу Україні
Російські 'космонавти' на допомогу Україні

Російське командування використовує "нестандартні" заходи для захисту Курської області

За інформацією російського видання "Важливі історії", російське командування, не маючи достатньої кількості особового складу для оборони Курської області, вирішило перекинути військовослужбовців ПКС, які були переформатовані на мотострільців.

Відповідно до джерела видання, нові мотострілкові підрозділи були створені для посилення прикордонної групи у травні-червні 2024 року і прибули до Курської області кілька тижнів тому, перед наступом Збройних Сил України у середині липня.

У склад нових підрозділів увійшли бійці рот охорони, інженери, механіки та деякі офіцерів за льотним складом. Вони були переведені з різних авіабаз в Алтайському краї, Біла в Іркутській області та Енгельс у Саратовській області. Ці авіабази є базовими для важких бомбардувальників Ту-22М та Ту-95, які використовуються для ракетних атак на українські міста.

Крім того, до складу "космічної піхоти" увійшли військовослужбовці з російських космодромів, персонал особливих складів ПКС та оператори станцій радіолокації "Вороніж", які відповідають за раннє попередження про ядерний удар.

За інформацією видання, ці нові мотострілкові підрозділи вже зазнали втрат. Є звістки про зникнення 22-річного Іллі Романова, який був переведений з арсеналу космічних військ в Тамбовській області - об'єкту підвищеної таємності, де зберігаються ракети та супутники.

Також є докази того, що військовослужбовці ПКС могли бути присутніми в колоні техніки, яка була знищена ударом HIMARS під Рильськом Курської області. В результаті цього удару було поранено сержанта В'ячеслава Бондаренка, який раніше був переведений з авіабази важких бомбардувальників в Амурській області.

Читайте також