Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій з "Калібрами"

Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій з

За словами керівниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, рано вранці 17 жовтня російські загарбники тримають на бойовому чергуванні у Чорному морі дев'ять суден. Серед них знаходиться один підводний човен, який, можливо, оснащений крилатими ракетами "Калібр".

Зараз у Чорному морі спостерігається шторм, що ускладнює дії російських надводних суден. Проте, на чергуванні знаходиться лише підводний ракетоносій, який може покластися на спорядження до чотирьох ракет типу "Калібр".

Гуменюк звернула увагу на підвищену небезпеку в разі ракетної атаки з підводних човнів, оскільки виявлення пусків з них може бути ускладненим для систем протиповітряної оборони.

Наразі корабельне угруповування ворога перебуває у морі від східного узбережжя Криму до Новоросійська в РФ, а ще один ворожий корабель патрулює в Азовському морі.

Того ж дня вночі російські загарбники завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Загальна кількість випущених ракет і бпла не приводиться, проте силами та засобами протиповітряної оборони було знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та шість ворожих дронів.

Детальнішу інформацію можна знайти на нашому телеграм каналі новостей INKORR.

Читайте також: