Росія завдала ракетного удару по Сумах: є поранені та руйнування

На фото руйнування після ракетного удару в Сумах
На фото руйнування після ракетного удару в Сумах

У суботу, 17 серпня, Росія влаштувала ракетний удар по цивільній інфраструктурі міста Суми. Наразі відомо про поранених та руйнування.

Про це повідомив голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко та Повітряні Сили ЗСУ України.

За його словами, ракета влучила у район проспекту Свободи, де було знищено багато автомобілів, пошкоджені вікна та спалахнула пожежа на автостоянці. Є щонайменше один постраждалий.

Пошук постраждалих триває, наразі відомо про допомогу одній людині. На місці працюють усі відповідні служби.

Розгортається оперативний штаб з ліквідації наслідків, до якого можна подати заявку через годину. Його розмістили біля будинку на просп. Свободи 14/1, де працюють представники благодійних та міжнародних організацій. Також там допомагають з пошкодженими вікнами ГО "Добробат" та "Пролісок", а укритті 6-ї школи можна подати заявки на відновлення. Там також знаходиться ЮНІСЕФ.

В обласній військовій адміністрації повідомили, що цивільна інфраструктура обласного центру постраждала від ракетного удару російських військ. Внаслідок удару було спалено багато автомобілів на комунальному підприємстві "Паркінг". Рятувальникам вдалося залишити вогонь під контролем і попри пошкодження автомобілів, не було поранених людей.

Повітряні Сили повідомили, що ракету "Іскандер-К" запустили з Воронезької області РФ, яка влучила в Суми.

Також показали, як рятувальники ДСНС ліквідували пожежу, яка виникла після вдару. Було вогнем знищено 10 автомобілів на стоянці поруч з багатоповерховими житловими будинками, але вогонь не поширився далі.

У Горлівці також стали жертвами авіаударів на склади військової техніки російських окупантів.

Читайте також