Росіяни, які окопувалися в Рудому лісі у Чорнобильській зоні, не вижили

У Рудому лісі в Чорнобильській зоні загинули російські військові, які там окопувалися. Про це повідомив Олександр Мензул, міський голова Вараша, міста-супутника Рівненської АЕС, в інтерв'ю Укрінформу.

Мензул нагадав про те, що Україна - ядерна держава, хоча у нас немає ядерної зброї, але є ядерні матеріали. Україна підписала меморандум з МАГАТЕ щодо контролю над переміщенням цих матеріалів, оскільки вони можуть використовуватися для створення ядерної зброї.

Мензул нагадав приклад Запорізької АЕС, де Україна не контролює переміщення радіоактивних матеріалів. Він також зазначив, що російські військові, які встановилися в Рудому лісі, насправді ризикували своїм життям, оскільки це місце є дуже небезпечним через радіоактивне забруднення.

Я знаю це місце, там можна перебувати лічені хвилини. До речі, по наших каналах ми отримали інформацію, що з російських вояк, які там були, ніхто не вижив. - розповів голова Вараша.

Варто відзначити, що Олександр Мензул має освіту інженера-фізика і був працівником ядерної безпеки Рівненської АЕС.

Співробітники Чорнобильської зони стверджують, що вороги, які були в Рудому лісі, не використовували жодних заходів протирадіаційного захисту. Це було самогубством для них, оскільки вони вдихали радіоактивний пил, що могло призвести до опромінення їх організму.

Професійні працівники, які відповідають за безпеку зберігання ядерного палива та нагляд за уламками реактора, свідчать, що саме вони чергували в день, коли вороги вторглися у Рудий ліс. Вони бачили, як російські танки та інша бронетехніка проїжджали через цю найбільш радіоактивну частину зони навколо Чорнобиля.