Росіяни повірили Путіну, що Україна стоїть за терактом у "Крокус Сіті Холі" - ЗМІ

Українські підозрювані теракту в Крокус Сіті Холі
Українські підозрювані теракту в Крокус Сіті Холі

Більшість росіян вважає, що Україна несе відповідальність за теракт у підмосковному залі

Понад 50% російських громадян вважають, що українська влада несе відповідальність за теракт, який стався у концертному залі "Крокус Сіті Хол" під Москвою. Ці дані були отримані після опитування, проведеного компанією OpenMinds.

За даними Financial Times, у опитуванні взяло участь 652 особи. Понад 50% з них вважають, що відповідальність за теракт несе українська влада. 27% респондентів поклали вину на угруповання "Ісламська держава". Ще 6% звинуватили у теракті США, Велику Британію та НАТО.

За даними OpenMinds, понад 75% респондентів вважають Володимира Путіна "найнадійнішим" або "цілком надійним" джерелом інформації про атаку.

Молоді люди та респонденти віком від 18 до 30 років, які противникують війні в Україні, більш схильні звинувачувати "Ісламську державу" у теракті, а не Київ. За даними опитування, 50% противників війни в Україні звинуватили "Ісламську державу", порівняно з 12% серед підтримувачів війни.

Можлива провокація і нібито причетність України

Під час концерту в ТРЦ "Крокус Сіті хол" під Москвою, невідомі особи вчинили стрілянину, внаслідок чого було вбито більше 130 осіб і багато постраждалих. ФСБ заявила, що підозрюваних затримали.

У Головному управлінні розвідки вважають, що стрілянина – це свідома провокація з боку російського режиму. МЗС в той же час стверджує, що всі російські звинувачення проти України є брехливими і їх слід відкинути. Білий дім також відкинув причетність України до цього теракту.

Джерело: Еспресо

Читайте також