Росіяни знайшли новий напрямок для атак на півдні України - ISW

Українські війська здійснили обмежені наземні удари вздовж межі між Донецькою та Запорізькою областями. ЗСУ просунулись вперед, що підтверджує російське військове джерело. Тим часом, Росія оголосила про новий напрямок своїх наступальних дій на півдні України за даними Інституту вивчення війни (ISW).

Зокрема, російський "воєнкор" повідомив, що українські сили незначно продовжили свої позиції вблизь Новодонецького. Інший блогер також згадав, що українські війська намагалися захопити висоту між Приютним і Старомайорським, але не було надано подробиць про результати.

Окупаційні російські війська також здійснили наземні атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей 22 жовтня, але не зробили ніяких просувань. За повідомленнями українського Генштабу, ЗСУ відбили атаки в районі Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського та Приютного.

Російські джерела 21 і 22 жовтня повідомляли, що російські війська наступали в районі Приютного. 22 жовтня російський мілблогер заявив, що російські війська також контратакували поблизу Полтавки і вказав на цей район як на новий напрямок російських наступальних дій.

  • Українські війська продовжують наступальні операції на заході Запорізької області, але підтверджені успіхи відсутні. Генштаб України повідомив, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку.
  • Російські війська 22 жовтня провели контратаку в західній частині Запорізької області, але жодних просувань не зробили. Український Генштаб повідомив про відбиття російських атак поблизу Роботиного та Вербового. Російський мілблогер заявив про успішні контратаки російських повітряно-десантних підрозділів в невстановленому районі Роботиного.