Російську церкву виселяють з Києво-Печерської лаври: РПЦ зібрала прихильників на території заповідника (трансляція)

Сьогодні, 29 березня, так звана УПЦ московського патріархату має покинути усі приміщення, які орендує в Києво-Печерській лаврі.

Ще 10 березня Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю РПЦ в Україні попередження про розірвання договорів оренди. На території Лаври вранці у середу почали збиратись прихильники російської церкви нібито "на молитву", передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Серед тих, хто прийшов на "молитву", помітили боксера Олександра Усика. Він не став спілкуватися із журналістами. Сказав лише, що "прийшов молитися, а не коментувати".

Поки що, порушень громадського порядку у Лаврі не фіксують. На місці працюють співробітники поліції.

"Ми не робимо жодних припущень, тому що поки конфліктних ситуацій у нас там не виникало. Як і в інші дні під час інвентаризації, ми перебуватимемо на місці й забезпечуватимемо охорону публічного порядку", заявила напередодні речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

Попри припинення договору оренди, монахи РПЦ в Україні не залишать територію Києво-Печерської лаври. Вони це не зможуть цього зробити з будь-якої причини. Про це заявив представник Московського патріархату в Україні, митрополит Павло Лебідь.

Водночас у мінкульті заявили, що представники Російської православної церкви в Україні почали процес виїзду з Києво-Печерської Лаври. Вивозять бойлери, столи, стільці.