Розмір пенсій українців зміниться вже з 1 квітня

Пенсія, п'ятигривнева монета, календар, 1 квітня
Пенсія, п'ятигривнева монета, календар, 1 квітня

Автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів

З 1 квітня 2024 року в Україні автоматично буде проведено перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Ця інформація надійшла із Пенсійного фонду України.

Згідно з отриманими даними, перерахунок пенсій буде здійснений з урахуванням таких факторів:

  • Страхового стажу, набутого пенсіонером після призначення або попереднього перерахунку пенсії.
  • Заробітної плати, на основі якої була нарахована пенсія, або заробітної плати, отриманої пенсіонером після призначення або перерахунку пенсії, якщо це буде вигідніше для них.

Якщо пенсіонери на 1 березня 2024 року мають 24 місяці страхового стажу, то перерахунок їх пенсій відбудеться з урахуванням цього стажу. Але для тих пенсіонерів, які на цю дату мають менше 24 місяців стажу, перерахунок відбудеться тільки через два роки після призначення або попереднього перерахунку їх пенсій.

Орієнтовно в червні 2024 року пенсіонерам будуть виплачені перераховані пенсії. Це означає, що пенсіонерам не потрібно самостійно звертатися до Пенсійного фонду щодо перерахунку.

Повідомлення про розмір перерахованої пенсії пенсіонери отримають поштою, тож їм варто уважно стежити за поштовою скринькою.

Примітно, що працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, перерахунок буде проведено тільки в разі досягнення ними пенсійного віку.

Джерело: Українські Новини

Читайте також