Розвідка Британії оцінила втрати Росії за два роки великої війни

Мапа Росії з підсвіченими втратами
Мапа Росії з підсвіченими втратами

Росія втратила значну частину свого військового потенціалу в Українській війні

У звіті розвідки міноборони Великої Британії, опублікованому у Twitter, стверджується, що за два роки війни Росія зазнала значних втрат. Військова агресія розпочалася 24 лютого 2022 року, і протягом цього часу Росія втратила велику кількість військової техніки та особового складу, які вона мала на початку вторгнення.

За даними розвідників, Росія розгорнула близько 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну, включаючи 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, а також щонайменше 100 000 особового складу.

«За два роки конфлікту російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що складали її початкову силу. Підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків і 5000 БМП і БТР. Кількість убитих і поранених у Росії, ймовірно, становить приблизно 350 тисяч», - зазначається у звіті.

Втрати РФ були компенсовані за рахунок мобілізації і збільшення виробництва, пояснюють британські розвідники.

«Зараз російські війська в Україні більші, ніж на початку війни. Тепер вона здатна підтримувати атаки вздовж лінії фронту та проводити стратегію виснаження українських сил», - оцінює розвідка Британії.

За словами президента Володимира Зеленського, втрати російських військових у війні в Україні в п'ять разів більші, ніж втрати Сил оборони.

Протягом останньої доби відбулися 84 бойових зіткнення, - повідомляється в звіті.

Читайте також:

  • Роковини повномасштабного вторгнення РФ. Світові лідери дали обіцянку українцям
  • Перший день великої війни. Хроніка 24 лютого 2022 року
  • Два роки війни: що далі? Вісім іноземних експертів про майбутнє України

Читайте також