Румунія збільшила закупівлю боєприпасів після вторгнення російських дронів на свою територію

Румунія збільшила закупівлю боєприпасів
Румунія збільшила закупівлю боєприпасів

Румунія зміцнює свою оборону в умовах російсько-української війни, прискорюючи закупівлю боєприпасів і закликаючи НАТО відреагувати на вторгнення РФ в їх повітряний простір. Їхні агресивні дії змусили Румунію переглянути свої сили з військових закупівель, щоб збільшити свою обороноздатність.

Румунська армія має розвивати свій внутрішній потенціал виробництва військової техніки для збройних сил та підтримки існуючої техніки, захисту критично важливих інтересів безпеки і забезпечення безпеки поставок. Також рада обговорює виробництво нового обладнання для посилення військового потенціалу під час криз і воєнного часу.

На засіданні ради розглянули останні агресивні дії Росії та їхній вплив на регіональну безпеку у Чорному морі. Це має великі наслідки для Європи та євроатлантичного регіону. Були обговорені додаткові заходи стримування і контрзаходи на національному рівні та з підтримкою союзників по НАТО.

Міністр оборони Румунії закликав НАТО до рішучої і скоординованої відповіді на вторгнення російських ракет та безпілотників в повітряний простір країни. Група Бухарестська дев'ятка, до якої належить Румунія, також закликала до потужної і скоординованої відповіді на рівні Альянсу та запровадження ротаційної моделі протиповітряної та протиракетної оборони.

Джерело: УНІАН

Читайте також