"Сильна відповідь Путіну": у Німеччині потужно підтримали Україну після атаки на Охматдит

Потужна підтримка України в Німеччині
Потужна підтримка України в Німеччині

Німецький депутат від партії "Зелених" Себастьян Шефер закликав дати Україні можливість проводити удари в глиб Росії з метою припинення ракетного терору. Про це він заявив в коментарі для Guildhall.

За Шефером, терористичні атаки Росії на Україну, які спрямовані на руйнування цивільних об'єктів і убивство мирного населення, показують справжню сутність російського режиму.

Депутат наголосив, що країни НАТО, які брали участь у саміті у Вашингтоні, повинні дати сильну відповідь Путіну. А саме, посилити систему протиповітряної оборони в Україні і дозволити українським військовим атакувати військові цілі в Росії.

"Теракт, який стався в понеділок, ще раз демонструє характер російського режиму. Це просто тероризм. Напад на дитячу лікарню показує жорстокість російського диктатора та його послідовників. Я вважаю, що це було вітанням саміту НАТО. І я вірю, що країни НАТО нададуть сильну відповідь Путіну і Росії, тому що це єдиний спосіб досягнути миру. Росія повинна відвести свої війська. Росія повинна припинити напади. Ми повинні зробити українське небо безпечним", - заявив Шефер.

Депутат привітав рішення президента США Джо Байдена постачати Україні нові системи Patriot. Він також наголосив на значному внеску Німеччини у зміцнення протиповітряної оборони України.

Шефер висловив думку, що українським військовим слід дозволити атакувати бази, з яких злітають російські літаки, а також ракетні установки на території Росії і в Криму до моменту їх запуску.

"Я з полегшенням прийняв новину про постачання Україні нових систем Patriot. Я дуже радий, що Німеччина зробила значний внесок у зміцнення протиповітряної оборони України. Єдиний відповідь, яка можлива (на жорстокий теракт РФ - прим.ред.) - це додаткова підтримка України. Нам потрібні винищувачі F-16 як можна швидше, і ми повинні закрити небо над Україною. Українським друзям слід дозволити атакувати бази, з яких стартують літаки російського терористичного режиму. І ми повинні дозволити українським військовим атакувати ракети на території Росії і в Криму до їх запуску", - додав він.

Нагадаємо, що експерт оцінив готовність НАТО до потенційної війни з Росією.

Читайте також