Ситуація у Куп’янську: батьки написали відмови від евакуації сотень дітей

На території Куп'янської громади залишилися 225 дітей, чиї батьки відмовилися від обов'язкової евакуації. Про це розповів очільник міської військової адміністрації Андрій Беседін.

За його словами, восени 2023 року, коли оголосили примусову евакуацію з лівого берега Куп'янська, багато людей виїхали до інших міст або на правий берег Куп'янська через посилення обстрілів. Але зараз тенденція до виїзду відсутня.

Запроваджена примусова евакуація була застосована на лівобережжі Куп'янської громади, але зараз дітей там немає. Вони всі перебувають на правій стороні Куп'янська.

Багато людей пенсійного та передпенсійного віку, а також працівники міської ради, комунальні працівники, поштові служби та перевізники відмовляються від евакуації. Усього на території Куп'янської громади перебуває 225 дітей.

За даними влади Харківщини, у 57 населених пунктах області проживають 1082 дитини, і їх готують до примусової евакуації.

Голова міста Куп'янськ підкреслив, що місцеве населення втомилося від обстрілів та дій російських окупантів і прагне нормального життя. Втім, вони мають страх залишити свою власність та житло.

Також варто прочитати:

  • Після Авдіївки - Куп'янськ? Розмова з мером міста, на яке націлилися окупанти
  • Окупанти прагнуть прорвати оборону ЗСУ. Яка ситуація на Лиманському та Куп'янському напрямках