Ситуація в Києво-Печерській лаврі: московські попи не пускають в заповідник міністерську комісію

Так звана УПЦ МП 29 березня такі не вибралась із Києво-Печерської лаври. Хоча саме напередодні закінчився термін дії договору оренди храмів.

Вранці четверга, 30 березня, священники РПЦ в Україні продовжили служіння в лаврі, передає з місця події кореспондент Gazeta.ua.

Вранці до Києво-Печерської лаври прибула комісія з Міністерства культури, яка має оглянути й офіційно прийняти майно лаври. Однак, прибічники МП зібралися біля входу, намагаючись не пропустити членів комісії.

"Ми зайшли на територію, оглянули будівлю зовні, а в середині вона зачинена. Ніхто не знає, де ключ. Складемо акт, що сьогодні ми не змогли потрапити, послухаємо пісні, може ще станцюють люди Це ж нормально", розповів член комісії Олександр Овчар.

За словами учасниці комісії Мар'яни Томин, будівля зачинена з середини.

"Ми прийшли з комісією і мали зайти до 111 корпусу й розпочати перевірку. Люди моляться, співають. З невідомих нам причин корпус закритий. Ми зафіксуємо усі ці речі й будемо продовжувати нашу діяльність", сказала представниця комісії.

За її словами, працювати комісія планує впродовж трьох місяців, тому там не втрачають надії, все ж, потрапити до будівель монастиря.

Доповнюється.