Шмигаль: Україна не погодиться на повільну інтеграцію до ЄС

На варіант повільної інтеграції до Європейського союзу Україна не погодиться.

Протягом двох років наша держава буде повністю готова стати повноправною частиною ЄС. Про це в інтерв'ю Politico сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Дебати про розширення ЄС загострюються напередодні низки ключових зустрічей, що пройдуть найближчими місяцями.

Франція і Німеччина наполягають на альтернативному варіанті повного членства в ЄС. Він базується на чотирьох концентричних колах членства і міг би стати основою для поступової інтеграції.

Шмигаль наголосив, що Україна не погодиться на повільну інтеграцію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Це має вирішальне значення для всіх українців", зазначив він.

Прем'єр сказав, що розширення ЄС є політичним рішенням країн-членів. Під час того, як вісім країн стали кандидатами на вступ до ЄС, включаючи групу країн на Західних Балканах, які протягом років очікували на наступний етап у процесі вступу, Шмигаль стверджує, що Україна має унікальні аргументи, спрямовані на підтримку членства в Євросоюзі.

"Ми хочемо бути повноправним членом, тому що Україна сьогодні є унікальною країною у світі, яка заплатила таку величезну ціну за своє бажання стати членом Європейського союзу. Жодна інша країна-кандидат на вступ до ЄС ніколи не мала такої величезної підтримки населення понад 90 відсотків які бажають, прагнуть і хочуть стати повноправним членом об'єднаної Європи", резюмував прем'єр.

У Європейському Союзі допускають розширення блоку з 27 до 36 країн-членів.

Там уже почали обговорювати необхідні для цього зміни у самому ЄС, свідчить анонс неформальної зустрічі міністрів, опублікований головуючою у Раді ЄС Іспанією. Йдеться про міністерську зустріч 28-29 вересня у Мурсії для обговорення загальних питань і, зокрема, розширення ЄС.