Стрічка "Памфір" стала тріумфатором сьомої премії "Золота дзиґа"

Стрічку "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука визнали найкращим українським фільмом 2023 року за версією "Золотої дзиґи".

Номінантами на премію також були: "Бачення метелика" Максима Наконечного, "Відблиск" Валентина Васяновича, "Клондайк" Марини Ер Горбач і "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча. Про це повідомляє Українська кіноакадемія.

Нагороду вручили продюсерам Олександрі Костіній, Євгенії Яцуті, Артему Колюбаєву, Альоні Тимошенко та режисеру Дмитру Сухолиткому-Собчуку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Історія стрічки "Памфір" розгортається навколо родини з прикордонного села на Буковині. Голова сім'ї приїжджає додому після тривалих заробітків й постає перед труднощами, що спіткали його рідних. Події відбуваються під час свята Маланки та засновані на біблійній історії про Авраама.

В номінації "Найкраща чоловіча роль" за версією "Золотої дзиґи-2023" отримав нагороду Сергій Філімонов у фільмі "Носоріг", а Марина Кошкіна за роль у фільмі "Із зав'язаними очима" отримала премію в номінації "Найкраща жіноча роль".

"Золота дзиґа" українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографа.

Заснована у 2017 році Українською кіноакадемією.