Швейцарія запровадить стипендії для українців по 2000 євро на місяць: хто отримає

Студент отримує стипендію у Швейцарії
Студент отримує стипендію у Швейцарії

Уряд Швейцарії оголошує конкурс на здобуття стипендій для українських дослідників та науковців на 2025-2026 навчальний рік.

Швейцарська Конфедерація надає урядові стипендії для сприяння міжнародному обміну та науковому співробітництву між Швейцарією та іншими країнами, включаючи Україну. На 2025-2026 навчальний рік оголошено такі види стипендій для українських кандидатів: дослідні, стипендії для здобувачів наукового ступеня доктора наук, постлікарські стипендії.

Стипендії надаються для навчання та досліджень у швейцарських державних університетах, федеральних політехнічних інститутах та університетах прикладних наук.

Кандидати повинні мати магістерський ступінь (або еквівалент) до 31 липня 2025 року, бути народженими після 31 грудня 1989 року та мати дослідницьку пропозицію з часовими рамками. Також необхідний рекомендаційний лист від професора-керівника зі Швейцарії.

Тривалість стипендії - до 12 місяців, починаючи з 1 вересня 2025 року. Щомісячна виплата складає 1920 швейцарських франків або трохи більше ніж 2000 євро.

Документи для подання заявок потрібно завантажити та заповнити аплікаційний пакет. Прийом заявок до України здійснює Посольство Швейцарії. Кінцевий термін подання документів - 5 грудня 2024 року.

Нагадаємо, раніше Німеччина шукає спосіб працевлаштування майбутніх лікарів із України.

Читайте також