The Times дізнався, хто блокує удари ракетами Storm Shadow по Росії

Блокування ударів ракет Storm Shadow
Блокування ударів ракет Storm Shadow

США перешкоджають Україні використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по території Росії через побоювання президента Джо Байдена щодо можливого загострення конфлікту. Про це повідомляє The Times.

Нагадаємо, понад місяць тому Великобританія звернулася до США з проханням пом'якшити обмеження на використання Україною своєї далекобійної зброї. Проте, уряд США ще не відповів на це прохання, і це питання "застрягло" у системі США.

Інший співрозмовник в уряді підтвердив, що дискусії щодо ракет Storm Shadow із союзниками продовжуються. Тим часом третій співрозмовник охарактеризував це як "рутинний процес" у США.

Британська сторона вважає, що Сполучені Штати можуть воліти оцінити наслідки української операції в Курській області, перш ніж приймати рішення щодо використання ракет Storm Shadow.

Україна змушена була розпочати операцію на російській території через обмеження з боку Заходу, повідомив представник оборонного комітету Верховної Ради.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже неодноразово звертався з проханням дозволити використання американських ракет ATACMS та британських Storm Shadow для ударів по Росії, але отримував відмову.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олексій Сирський також обговорив критичні потреби України з керівництвом США.

Читайте також