У Білому домі відреагували на останні удари РФ по критичних об'єктах України

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр повідомила, що останні ракетно-повітряні удари РФ по Україні, а також ураження важливих об’єктів енергетичної інфраструктури свідчать про необхідність негайного розгляду та прийняття законопроєкту на підтримку України Конгресом США.

"Удари по Україні в останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про критичну потребу в підтримці України", - наголосила представниця адміністрації Байдена.

Вона підкреслила, що удари зачепили найбільшу електростанцію в Київській області, а також енергооб'єкти в інших п'яти областях України. В цьому контексті речниця Білого дому нагадала про заклики президента України отримати більше засобів протиповітряної оборони та перехоплення, щоб захистити людей і критичну інфраструктуру від російських ракет та безпілотників.

"Спікер Палати представників має внести на розгляд законопроект з додатковим фінансуванням, і ми очікуємо підтримку як з боку республіканців, так і демократів. Ми повинні бачити, що законопроєкт, який отримав більшість голосів у Сенаті, буде внесений на розгляд", - підкреслила Жан-П’єр.

Джерело: Укрінформ