У Британії українські біженці стають жертвами візових шахраїв

Українці стають жертвами шахраїв в Британії

Велика Британія має проблему з українськими біженцями, які використовують підроблені візи. Організація Settled повідомила, що ці підроблені візи складно розпізнати і стають причиною нелегальності українських мігрантів. Хоча авіакомпанії дозволяють користуватися цими візами, прикордонна служба вважає їх недійсними. Часто українці отримують візи на півроку, проте вони залишаються без доступу до житла та пільг.

Поліція Британії активно бореться з організованими злочинними групами, які займаються шахрайством. Організація Settled закликала МВС видати чіткі інструкції співробітникам прикордонної служби, щоб уникнути ошукачів.

Багато українців потрапляють у візові афери через незнання того факту, що Ірландія не входить до складу Великої Британії. Виконавчий директор благодійної організації "Опора" зазначає, що намагається пояснити українцям про безплатні візи та необхідність спонсора в Британії для подачі заяви.

Британський Червоний Хрест повідомив про випадки, коли орендодавці надмірно переоцінюють вартість проживання українців, змушуючи їх працювати в експлуатаційних умовах. Інші благодійні організації також попереджали про проблеми з проживанням українців.

Прогнозується, що все більше українських біженців опиняться без житла. За даними Британського Червоного Хреста, майже 5000 сімей будуть мати недостатньо житла, і багато з них почнуть жити на вулиці.