У Держдепі назвали наступника спецпредставниці США з відновлення України Пріцкер

Наступник спецпредставниці США з відновлення України
Наступник спецпредставниці США з відновлення України

У США офіційно оголосили про те, що Пенні Пріцкер завершує свою каденцію як спеціальна представниця з питань економічного відновлення. Її наступником став посадовець американського Державного департаменту. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен наголосив, що Пріцкер була невтомною прихильницею економічного відновлення України. Вона багато разів відвідувала Україну та допомагала закласти основу для повномасштабного економічного відновлення та вступу до ЄС.

Досягнення Пріцкер включають надання Україні економічної допомоги розміром приблизно 9 мільярдів доларів США, запуск бізнес-консультативної ради міжвідомчої платформи координації донорів G7+, підтримку ключових економічних реформ України, створення оборонно-промислової бази Deal Team та співпрацю з компаніями приватного сектору.

Заступник держсекретаря Річард Варма продовжить роботу Пріцкер. Байденовська адміністрація прагне допомогти Україні у військовому, економічному та демократичному планах.

Варма працював помічником держсекретаря та послом США в Індії раніше. Він також був визнаний одним із найвпливовіших американців індійського походження в країні.

Джерело: hromadske.ua

Читайте також