У ДТЕК сказали, коли знову запровадять графіки відключень світла в Україні

Графіки відключень світла в Україні
Графіки відключень світла в Україні

Компанія "ДТЕК" повідомила про те, коли в Україні повернуться графіки відключення світла. Цю інформацію роз'яснили у відеоролику. Останнім часом світло в Україні не відключають, проте людей цікавить, чи триватиме це на довго і коли знову почнуться відключення.

За словами "ДТЕК", графіки відключень електроенергії не будуть застосовуватися щонайменше до середини жовтня. Проте це передбачає відсутність нових атак Росії та аномальної спеки.

"Ситуація в енергетиці дещо покращилася, тому зараз немає графіків відключень. Це стало можливим завдяки частковому відновленню генерації та зниженню температури повітря" - повідомили представники компанії.

Проте з початком холодів навантаження на енергосистему збільшиться. Так станеться через включення електроопалення та більше використання світла пізніше вечора. У разі потреби, "Укренерго" буде змушене вводити обмеження споживання та графіки відключень можуть повернутися.

Крім цього, енергосистема втратила багато потужностей під час російських атак, тому ситуація залишається складною. Швидкого відновлення немає, тому графіки відключень можуть застосовуватися протягом наступного опалювального сезону.

Раніше було повідомлено, що для певної категорії споживачів в Україні відмінили відключення електроенергії.

Читайте також