У Генпрокуратурі повідомили, скільки українських військових у полоні РФ пройшли через тортури

Країна-агресорка Росія вибудувала розвинену систему тортур і жорстокого поводження як із військовополоненими, так і цивільними українцями.

Тільки у Херсонській області зафіксовано 11 катівень, водночас у Харківській області розслідується близько 100 випадків катувань, у яких встановлено понад 700 постраждалих. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН щодо катувань, доктором Еліс Джил Едвардс, повідомляє Офіс генпрокурора.

За його словами, загалом близько 90% українських військовополонених пройшли через тортури, зґвалтування, погрози сексуальним насильством або інші форми жорстокого поводження.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Подібну картину ми бачимо і в інших деокупованих регіонах", зазначив Костін.

За його даними, на сьогодні ідентифіковано 156 російських військовослужбовців і представників загарбницької псевдовлади, їм оголошено підозри.

Щодо 114 фігурантів обвинувальні акти вже скеровано до суду. 35 загарбникам ухвалено вирок за тортури і жорстоке поводження як воєнні злочини.

"Агресор використовує тортури і як зброю війни, і як метод знищення української ідентичності в умовах окупації", констатував він.

Україна максимально близька до обміну полоненими "всіх на всіх".

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За його словами, всі перепони зараз створює виключно Російська Федерація.