У ГУР сказали, скільки ракет та "шахедів" залишилося у Росії

Ракети та «шахеди» на сховку у Росії
Ракети та «шахеди» на сховку у Росії

У головному розвідці Міністерства оборони України надали інформацію про озброєння Росії

Головне управління розвідки Міністерства оборони України опублікувало дані про кількість ракет та безпілотників, які має Російська Федерація. Ця інформація була надана відповідно до запиту видання "Апостроф".

Згідно з інформацією ГУР, на озброєнні російської армії знаходиться близько 150 балістичних ракет типу 9М723, що входять до складу оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М". Слід зазначити, що Росія здатна виробляти 40-50 таких ракет щомісяця.

Крім того, в розпорядженні російської військової сили є 180 крилатих ракет типу 9М728/9М729, які також використовуються в комплексі "Іскандер-М". Виробництво цих ракет трохи повільніше та становить 10-15 одиниць на місяць.

"Искандер М", Белгородская область, вторжение россии

Особлива увага приділяється гіперзвуковим аеробалістичним ракетам Х-47М2 "Кинджал". Розведка повідомляє, що Росія має 55 таких ракет, а їхнє виробництво становить 2-6 одиниць на місяць. Це вказує на складність цього озброєння.

Щодо крилатих ракет типу Х-101, вони є у розпорядженні російської армії у кількості 190 одиниць. Виробництво цих ракет відбувається досить інтенсивно і становить 40-50 штук на місяць.

Окрема увага Головного управління розвідки приділяється безпілотним літальним апаратам типу Shahed-136, що відомі у Росії як Герань-2. Наразі російські збройні сили мають 250 таких дронів. Проте найвражаюче є те, що їхнє виробництво становить до 500 одиниць щомісяця, що значно перевищує показники інших видів озброєнь.

Варто зазначити, що раніше український посол розповів про значні проблеми з озброєнням Росії.

Читайте також