У Міненергетики відповіли, чи підвищать тарифи на електроенергію в Україні

Графік цін на електроенергію в Україні
Графік цін на електроенергію в Україні

Міністерство енергетики відповіло на питання щодо підвищення тарифів на електроенергію

Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону розповів про можливе підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Він зазначив, що наразі розгляду такого питання Міністерством енергетики не має.

"Ми ще не розуміємо масштабів пошкоджень, не зрозуміло, які гроші потрібні на відновлення. Тому поки що немає жодних проектів або напрацювань щодо зміни тарифів", - заявив Галущенко.

Міністр наголосив, що тарифи на електроенергію були підвищені минулого року як наслідок атак Росії на українську енергетику. Він вважає, що без цього рішення енергетична система України не змогла б працювати стабільно і без відключень.

Наразі, згідно з Галущенком, розмови про підвищення тарифів рано. Результати оцінки збитків та необхідних фінансових витрат на відновлення ще не вивчені, тому Міністерство енергетики не розробляє жодних проектів щодо зміни тарифів.

Раніше Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг вже висловилась щодо підвищення тарифів на електроенергію, але рішення наразі не ухвалено.

Читайте також