У Міноборони законтрактували озброєння і тилового майна на понад 280 млрд грн

Угода на озброєння і майно
Угода на озброєння і майно

Закупівельні агенції Міноборони уклали контракти на постачання озброєння та тилового майна на суму понад 280 млрд грн за кошти держбюджету 2024 року. За даними відомства, такі закупівлі свідчать про рішучість забезпечити ЗСУ новими ресурсами, необхідними для підтримки їхньої ефективності та боєздатності.

"Наша мета – гарантувати стабільність та надійність у забезпеченні ЗСУ озброєнням і тиловим майном, бо це критично важливо для успішного виконання завдань військовослужбовцями. Варто додати, що значна частина цих закупівель здійснюється у вітчизняних виробників. Підтримка українських оборонних компаній зміцнює обороноздатність і сприяє розвитку національної економіки. Ми продовжимо роботу над забезпеченням ЗСУ всім необхідним для досягнення максимальних результатів у захисті нашої країни та підтримки її суверенітету", – підкреслив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Агенція оборонних закупівель уклала контракти на постачання озброєння на 222,2 млрд грн, а Державний оператор тилу забезпечив закупівлі тилового майна на 61,7 млрд грн.

Закупівлі включають сучасне озброєння, боєприпаси, одяг, індивідуальні засоби захисту, продукти харчування тощо. Це дозволить підвищити ефективність військових підрозділів, зміцнити їхню готовність до дій в сучасному бойовому середовищі.

Читайте також