У Молдові засудили політику геноциду Росії щодо України

У Молдові засудили політику геноциду Росії щодо України

Парламент Молдови засудив політику геноциду Росії проти України та декларував примусове переміщення та депортацію українських дітей на тимчасово окупованих територіях України та на території РФ. Ухвалення декларації підтримали 60 депутатів, більшість з яких належить до правлячої партії PAS.

Віцеспікерка парламенту Молдови Дойна Герман наголосила, що ця резолюція заявляє про заперечення таких позицій, як існування української нації, та осуджує нелюдську політику Російської Федерації щодо українських дітей. Декларація відповідає визначенню геноциду, як це передбачено Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

За даними України, понад 20 тисяч українських дітей опинилися на тимчасово окупованих територіях Росії та України. Зазначимо, що у березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Президента РФ Володимира Путіна та Міністра окупованих територій українського походження Людмили Львової-Бєлової. Обом звинувачується у скоєнні воєнних злочинів, зокрема насильницьких депортацій і переміщення населення, включаючи дітей, з окупованих територій України.

Джерело: Радіо Свобода

Читайте також: