У Philip Morris International пояснили, чому імпортувати сигарети з Польщі дешевше, ніж виробляти їх в Україні

Сигарети на тлі українського та польського прапорів
Сигарети на тлі українського та польського прапорів

Компанія Philip Morris International повідомила, що імпорт сигарет з Польщі обходиться на 10% дешевше, ніж їх виробництво в Україні.

Заступник генерального директора із корпоративних зв'язків компанії "Філіп Морріс Україна" Михайло Поляков розповів про це під час діалогів NV про майбутнє "Бізнес та війна".

За його словами, в травні 2024 року Philip Morris International відкрила фабрику у Львівській області. І недавно в компанії порівняли витрати на виробництво на цій фабриці та на фабриці у Кракові.

"Ми зараз працюємо в кластері, де Польща є основним ринком. Виробництво у Львові для України обходиться дорожче, ніж виробництво у Кракові та його подальший імпорт до України", - заявив Поляков.

Він пояснив, що це сталося через наявність додаткового резерву співробітників у Польщі, а також менший ризик не виходу на роботу у Кракові. Крім того, під час повітряної тривоги на тютюновій фабриці у Львові не працюють. Також в Україні актуальним залишається питання з постачанням електроенергії.

Поляков також зазначив, що співробітники компанії не готові порушувати комендантську годину, навіть якщо вони мають спеціальні перепустки. Він зазначив, що "Філіп Морріс Україна" не має такого привілею.

"Усе це створює додаткові витрати. Тому нам на 10% дешевше виробляти сигарети у Польщі та імпортувати їх до України", - підкреслив він.

Читайте також