У Південній Кореї прокоментували "злив" секретних документів

Південна Корея виплеснула секрети
Південна Корея виплеснула секрети

Влада Південної Кореї повідомила, що "значна частина" опублікованих документів розвідки США є підробленими.

Сфабрикованими назвали документи, в яких йдеться про стурбованість Сеула щодо поставок зброї в Україну. Про це пише AFP.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У частині документів припускається, що США могли шпигувати за Республікою Корея. У президента РК Юн Сук Йоля заявили, що підозри щодо спостереження за його офісом у Сеулі є "цілковито брехливими". А спроби похитнути альянс зі США є актом, який "компрометує національні інтереси".

"Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонні переговори зі своїм південнокорейським колегою у вівторок. У розмові обидві сторони погодилися, що значна частина документа щодо Південної Кореї була сфабрикованою", йдеться у повідомленні.

Пентагон ще оцінює масштаби витоку секретної інформації, яка містила інформацію про боєздатність української армії і дії американських союзників. Міністру оборони США Ллойду Остіну вперше повідомили про "злив" 6 квітня. Наступного дня він почав скликати вищих керівників на щоденній основі.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Читайте також