У Польщі триває масштабний страйк фермерів (фото, відео)

Трактори заблокували центр Вроцлава

У четвер, 15 лютого, кілька сотень тракторів зайняли вулиці центру Вроцлава. Це призвело до ускладнення руху транспорту. Вулиця Відок, де розташоване представництво Європейської комісії, була перекрита для руху. Про це повідомляє wroclaw.pl.

Страйк фермерів почався на початку минулого тижня і, ймовірно, триватиме до 19 лютого. Протягом кількох днів протестувальники перекривали дороги до Вроцлава, зокрема на проспекті Собеського.

На самому початку акції виникли заворушення, в результаті яких було пошкоджено будівлю представництва Європейської комісії. Організатори протесту закликали учасників розійтися, але фермери не послухали цього заклику.

Фермери вимагають підтримки

Протест мав тривати до 17:00, тому обмеження в центрі міста будуть діяти до цього часу. Один з протестуючих фермерів заявив, що акція поки не мала ефекту, щоб хтось урядовець з ними поспілкувався.

Фермери висловлюють своє несхвалення «Зеленої угоди» ЄС, імпорту сільськогосподарської продукції з України та вимагають підтримки тваринництва. Незалежна самоврядна профспілка індивідуальних фермерів «Солідарність» заявила, що позиція Брюсселя не відповідає інтересам всіх аграрних працівників.

Протест проти «Зеленої угоди»

«Зелена угода» – це пакет законів ЄС, які спрямовані на досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Вони включають обмеження на використання пестицидів і добрив, а також стратегію «від ферми до столу», спрямовану на здорові продукти харчування.

Українські перевізники теж приєдналися до акцій протесту проти польських перевізників і фермерів. Міністерство аграрної політики та продовольства України засудило навмисне знищення українського зерна протестувальниками.