У Великій Британії відреагували на "різдвяне перемир'я" Путіна

Україна в джерелі світла Різдва Путіна
Україна в джерелі світла Різдва Путіна

Оголошена президентом Росії Володимиром Путіним 36-годинна пауза між російськими атаками на території України не покращить перспективи миру.

Російська армія має покинути Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі у Twitter.

"Росія повинна назавжди вивести свої війська, відмовитися від незаконного контролю над українською територією та припинити варварські напади на невинних мирних жителів", написав Клеверлі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Німецька колега Клеверлі Анналена Бербок заявила, що рішення Путіна припинити вогонь на час Різдва не свідчить про його бажання закінчити війну.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден висловив скептицизм щодо припинення вогню, яке президент Росії Владімір Путін наказав запровадити на час Різдва.

5 січня Володимир Путін наказав ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Відповідне доручення він дав міністру Сергію Шойгу. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення патріарха Російської православної церкви Кирила.

Кремль хоче використати Різдво як прикриття, щоб хоч ненадовго зупинити просування українських військових на Донбасі та підібратися ближче до позицій ЗСУ, пояснив президент Володимир Зеленський заяви окупантів про "перемир'я".

Міністри закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що "одностороннє припинення вогню" не може і не повинно сприйматися серйозно.

Американський Держдеп вважає, що "різдвяне перемир'я" тимчасова пауза перед повторним наступом.

Читайте також