У ВМСУ пояснили, чому Росія вважає Азовське море безпечнішим для своїх суден

Українська військова старця ілюстрація на картинці
Українська військова старця ілюстрація на картинці

У Військово-морських Силах повідомили, що Росія вважає Азовське море безпечнішим для своїх суден, ніж Чорне море. Це пов'язано з закритою Керченською протокою та наявністю цивільних кораблів, заявив речник ВМСУ Дмитро Плетенчук.

"Азовське море, насправді, у певному сенсі ближче до нас. Але ворог, в першу чергу, розраховує на більш високий рівень безпеки через закриту Керченську протоку. Вони можуть вважати, що вона забезпечує достатній рівень захищеності. Звісно, це відрізняється від відкритого Чорного моря, де такі можливості відсутні у них. Тому, для них, це безпечніший варіант. Крім того, вони практично змішалися з цивільними суднами, що ускладнює їх роботу при застосуванні зброї. Вони добре розуміють це і використовують", - пояснив Плетенчук.

Також речник ВМС ЗСУ висловив свою думку стосовно можливості виведення російського флоту у Каспійське море. За словами Плетенчука, теоретично це можливо, але не для всіх.

"Існує версія, що вони "топчуться на виході", але не можуть наважитись покинути нашу акваторію. Технічно їх кораблі можуть потрапити туди, принаймні невеликі. Проте для них це не варіант. Вони готові все знищити, аби не здвинути з місця свої імперські амбіції", - відзначив Плетенчук.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також