У Зеленського заявили про зміну терористичної тактики Кремля

У Зеленського заявили про зміну терористичної тактики Кремля

Росіяни змінили терористичну тактику. Росія зараз навмисно б'є по історичних центрах українських міст півдня, демонстративно знищуючи пам'ятки Одеси та руйнуючи портову інфраструктуру.

Окупанти таким чином хочуть відвести фокус від своїх внутрішніх проблем, заявив 24 липня радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Вони обстрілюють цивільне населення. Хочуть знову налякати відвертим тероризмом і таким чином змусити обговорювати можливі поступки Росії. Реалізувати свою ненависть до України й особливо до Одеси, просто руйнуючи пам'ять, історію. Що робити? Вийти з політичної прострації. Прискорити постачання засобів ПРО, захистити зернові коридори й портову інфраструктуру, перестати вважати, що є якесь інше рішення, окрім безумовного програшу РФ", написав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Подоляк наголосив, що такою терористичною тактикою Кремль хоче остаточно "вбити" зернову угоду та закрити для України будь-який вихід у Чорне море, щоб перехопити глобальний інформаційний порядок денний.

"Щоб менше говорили про внутрішні проблеми Росії і більше про можливу ескалацію війни", додав радник керівника ОП.

Своїми атаками на Одесу Росія хоче повністю ізолювати вихід України до Чорного моря. Мета Кремля також ‒ через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування зернового коридору, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. За його словами, РФ хоче створити штучні загрози голоду насамперед для країн Африки й підвищити рівень міграційних небезпек для Європи.