Україна обіцяє $10 тис. «за москаля»: росіяни поширили фейк, вигаданий у 2014

Людина з доларами в руках
Людина з доларами в руках

Російські пропагандисти змістовною фотографією на білборді фальсифікують інформацію

Російські пропагандисти використовують фотографію білборда, що містить недостовірну пропозицію від Приватбанку, розповсюджуючи фейкову заяву про те, що українці можуть отримати 10 000 доларів "за москаля". Зараз це фото поширюється в соцмережі "Вконтакте", яка заборонена у нашій країні. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Насправді, ця фотографія, яку поширюють росіяни, є підробкою. Її вперше використали в інфопросторі ще у 2014 році. В той час фейкороби стверджували, що така реклама висить у Донецьку та Луганську.

Фальсифікація створена на основі фото білборда з Києва

Насправді, фейк створили на основі фотографії білборда, що розташований у Києві. В Приватбанку також підтвердили, що ніколи не робили подібних пропозицій.

Це справді фейк. Такого білборда і таких гасел не існує у природі.

- підтверджує голова регіонального пресофісу Приватбанку Ганна Слободенюк.

Таким чином, російські пропагандисти намагаються поширювати неправдиву інформацію про головнокомандуючого Збройних сил України Валерія Сирського, вигадуючи, що у нього є "прийомний син в Австралії".

Раніше українці отримали повідомлення, в яких нібито від "Офісу президента України", що розповідає про "припинення вогню" та "передачу країні-агресору частини територій".

Читайте також

Росія окупувала Вугледар – DeepState
вчора, 21:14 110 переглянули
Російські війська в Вугледарі