Україна переходить на F-16 в екстреному порядку: у Повітряних силах зробили заяву

Україна переходить на винищувачі F-16

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Україна почне використовувати винищувачі F-16 в екстреному порядку. Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу". За словами Ігната, точна дата отримання літаків поки що невідома, але очікування є найшвидшими.

"Виконується переучання пілотів, адаптація інфраструктури, зроблені певні тимчасові зміни, щоб підготуватися до прийому F-16. У нас немає можливості повністю забезпечити вимоги НАТО для будівництва інфраструктури іншого типу, але літаки вже можуть здійснювати польоти з використанням наявного обладнання. Хочу наголосити, що Україна переходить на F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна інша країна на світі", - заявив Ігнат.

Ігнат також зазначив, що спочатку до України прибуде невелика група пілотів, які розпочнуть свою роботу в повітрі. Підготовка і збільшення кількості українських пілотів буде відбуватися поступово.

"Нам не виділили одразу 40, 70 або 120 літаків. Більш того, нам постачають не найновіші модифікації. Процес вивчення техніки поки триває, льотчики вже літають разом з інструкторами. Українські пілоти повинні повністю оволодіти технікою, керувати не залежно від інструкторів. Здійснюються тренувальні польоти. Ставляться тактичні завдання, щоб в першу чергу здійснювати польоти для перехоплення повітряних цілей", - додав речник.

Раніше заявлялося, що постачання зброї Україні розпочнеться після голосування Конгресу щодо надання допомоги.