Україна тестує універсального бойового робота: міністр Федоров повідомив деталі

Україна тестує нового універсального робота, здатного до розвідки та боїв

Україна проводить випробування нового універсального робота, який може проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров.

«D-21-11 – це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1. Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції», – розповів Федоров.

За словами Федорова, цей робот можна використовувати для безпечної доставки боєприпасів та провізії для військових у гарячі точки. Бойова частина робота повністю знімна.

Федоров також зазначив, що бойова частина робота, D-11, вже успішно пройшла випробування та отримала позитивні відгуки військових.

У планах розробників є інтеграція натовського озброєння та зміцнення стійкості до ворожого радіоелектронного бойового устаткування. Зараз команда працює над масштабуванням виробництва.

Нагадаємо, що раніше президент Зеленський повідомив, що до 2024 року Україна планує виробити мільйон дронів та збільшити випуск артилерії.