Україна виганятиме Росію з Радбезу ООН

Україна виз'явитиме Росію з Радбезу ООН
Україна виз'явитиме Росію з Радбезу ООН

Україна буде домогтися виключення Росії із Ради безпеки Організації об'єднаних націй.

Зараз готуються до офіційних кроків щодо цього, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"РФ посідає місце постійного члена Ради безпеки ООН без належних юридичних підстав для цього, і в результаті, відверто скажемо, шахрайської схеми, яка відбулася 31 рік тому. Україна зараз готується до офіційних кроків, які доведуть незаконне перебування РФ у Раді безпеки ООН, і запустять політичний процес, який має призвести до позбавлення її цього місця", розповів він під час онлайн-брифінгу.

Попри те, що цей процес не буде простим, настав час для відвертої розмови про узурпацію РФ місця у Раді безпеки ООН.

Росія використовує Раду Безпеки ООН як майданчик для поширення своїх пропагандистських наративів. Брехню Москва загортає "в численні терміни й назви, технічні характеристики й цифри". Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Росія марнує час учасників Радбезу ООН та намагається відволікти увагу від власних воєнних злочинів. Питання, з якого РФ 9 грудня скликала засідання Ради безпеки, про нібито незаконні потоки західних озброєнь з України, є черговою теорією змови, яку Росія прагне поширити, аби відвернути увагу від власних порушень. Про це на засіданні Радбезу в п'ятницю заявив заступник постійного представника США при ООН посол Річард Міллс.

Читайте також