Українцям назвали найенерговитратніші прилади в будинку: що "з'їдає" чверть електрики

Список найенерговитратніших пристроїв в будинку
Список найенерговитратніших пристроїв в будинку

Найенерговитратніші прилади в будинку назвали українцям.

Питання енергоефективності має велике значення для багатьох українських сімей. У пошуках шляхів зменшення комунальних витрат, вони намагаються зберегти комфорт свого життя. Один з ключових кроків - розуміння, які саме побутові прилади споживають найбільше електроенергії. Знання цього можуть бути не тільки цікавими, а й корисними.

За даними "Укренерго", понад чверть усієї електроенергії (28%) споживають телевізори та комп'ютери.

За умови використання комп'ютера протягом 5 годин щодня, він може витрачати 20 кВт*год або більше електроенергії на місяць. Телевізор споживає приблизно таку ж кількість електроенергії. Але в потужних геймерських ПК та великих телевізорах споживання може досягати 80 кВт*год та 30 кВт*год на місяць відповідно. Фахівці рекомендують використовувати ноутбук замість стаціонарного комп'ютера і включати телевізор лише для активного перегляду.

На третьому місці з енергоспоживання знаходиться холодильник, який витрачає приблизно 30 кіловат-годин на місяць.

Пральна машина, яка використовується двічі на тиждень протягом години, споживає від 17 до 25 кіловат-годин щомісяця. Також цікаво, що відмова від електричного чайника може знизити споживання електроенергії на 10-22 кіловат-години на місяць, а мікрохвильова піч споживає вдвічі менше електрики порівняно з електрочайником.

Як бачимо, енергоефективність побутових приладів грає важливу роль у зменшенні витрат на комунальні послуги, тому варто звертати на це увагу.

Читайте також