Українцям у Німеччині назвали найдорожчі для життя міста

Українці переїжджають до дорогих німецьких міст
Українці переїжджають до дорогих німецьких міст

Вартість життя у різних регіонах Німеччини

Інститут німецької економіки в Кельні та державний інститут містобудування BBSR у Бонні здійснили дослідження, щоб вивчити вартість життя у різних регіонах Німеччини. За результатами дослідження стало зрозуміло, що вартість життя в країні відносно рівномірна, з меншими відмінностями між містом і селом, ніж у багатьох інших країнах.

Найбільше різниця спостерігається в витратах на житло. В окремих сільських регіонах вартість життя на 10% нижча за середню по країні, а в Мюнхені - на 24% вище. Квадратний метр орендованої квартири в Мюнхені коштує на 81% більше, ніж у всій країні.

Варто відмітити, що Берлін, незважаючи на свій статус столиці, знаходиться лише на 29-му місці в списку найдорожчих міст Німеччини, де вартість життя вища на 6,4% від середнього показника. Це пов'язано з нижчими цінами у Східному Берліні.

Мюнхен залишається найдорожчим містом Німеччини.

В Східній Німеччині загальна вартість життя нижча на 4% в порівнянні з заходом. Однак, у Потсдамі ціни є найвищими серед великих міст Східної Німеччини, де вартість життя перевищує середнє значення країни на 7,5%.

Дослідження також показало, що в сільській місцевості вартість життя в середньому на 3,5% нижча, а в малонаселених регіонах - на 5% менше. Однак, різниця не така значна, як можна було б очікувати.

Експерти відзначають, що ціни на більшість товарів, таких як меблі, одяг та продукти харчування, майже однакові по всій країні. Це пояснюється політикою великих торгових мереж та дискаунтерів, які не різнять ціни по регіонах. Крім цього, висока інфляція минулого року призвела до рівномірного підвищення цін по всій країні без істотних регіональних відмінностей.

Основний фактор, що впливає на вартість життя в різних частинах Німеччини, - це вартість орендованого житла.

Отже, єдиним ефективним способом суттєво знизити витрати є переїзд у регіон з нижчими цінами на житло.

Читайте також