Українці можуть перевести пенсію з пошти до банку: ПФУ показав, як це зробити

Пенсійний фонд України нагадав про переказ пенсії з пошти до банку

Прес-служба ПФУ у Донецькій області повідомила, що у Пенсійному фонді України нагадали, як переказати пенсію з пошти до банку. Для цього необхідно особисто звернутися до банку, в якому бажаєте мати рахунок для отримання пенсійних виплат.

Окрім цього, необхідно підготувати і сканувати такі документи для завантаження на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України: паспорт, ідентифікаційний код та банківські реквізити затвердженого зразка, які можна отримати в банку.

Документи потрібно сканувати у відповідному форматі та розмірі, а саме: розмір кожного файлу має перевищувати 1 Мб, формат файлу - JPG, JPEG, PDF. Якщо документ займає більше однієї сторінки, його слід прикріпити як один файл. Сканкопії повинні бути зроблені з оригіналів документів і мати чіткість та читабельність. Крім того, назви файлів повинні відповідати виду відсканованого документа.

До ПФУ додали, що для переказу пенсії з пошти до банку треба авторизуватися в особистому кабінеті на веб-порталі е-послуг Фонду та подати заяву. Деталі можна дізнатися за посиланням на відеоінструкцію.

Раніше ПФУ нагадав пенсіонерам про необхідність передачі пенсійних документів.