Українці нарахували 24 тисячі боргу за газ у будинку, де ніхто не живе: Нафтогаз відповів

Українці нарахували 24 тисячі боргу за газ у будинку, де ніхто не живе: Нафтогаз відповів

Клієнтка Нафтогазу скаржиться на неправомірне нарахування боргів

Одна з клієнток Нафтогазу поскаржилася на отримання багатотисячних боргів за газ у нежитловому будинку, де ніхто не мешкає. Жінка стверджує, що щорічно подає заяву про те, що на цю адресу ніхто не проживає. У відповідь на скаргу, у "Нафтогазі" розповіли про свої принципи роботи.

"Маю у власності нежитловий будинок, з нульовим показником, кожні півроку подаю заяву, про те, що на цю адресу ніхто не проживає. 2,5 роки тому з'явилася перша віртуальна заборгованість, вирішували проблему онлайн, оскільки був карантин. За 6 місяців скарг борг виріс до 24 тисяч і закінчився листом до суду на мене, цього року у лютому минуло 2 роки, як ми вирішили це питання, але отримали новий борг 3,5 тисячі, пообіцяли розібратися і зняти борг до 09.03.24, але мені знову його збільшили на 1 тисячу за показника нуль!", - розповіла українка.

За словами жінки, вона припускає, що така ситуація виникає через те, що контролери, які перевіряють дані лічильника, пишуть показники "з уяви".

У відповідь на скаргу, представники Нафтогазу зазначили, що принцип урахування спожитого газу не змінився. Дані про показники лічильників надходять оператору, який на основі цих показників формує обсяги та передає їх до постачальника газу. На основі цих даних постачальник нараховує суму для оплати за спожитий газ.

У компанії додали, що у разі невідповідності переданих показань клієнтам потрібно звертатись до облгазів для проведення перерахунку. Також, для уникнення подібних ситуацій, клієнти повинні передавати актуальні показники лічильника наступного періоду.

Нафтогаз опублікував ціни на газ у березні

Раніше Нафтогаз та інші постачальники опублікували ціни на газ у березні.

Читайте також: