Українці почали частіше купувати китайські авто: топ-5 моделей

У першому кварталі 2024 року українці виявили зацікавленість до китайських автомобілів - попит на них зріс на 75% порівняно з аналогічним періодом минулого року. За даними Асоціації українських автомобілевиробників "Укравтопром", українці купили 4,2 тис. китайських легкових автомобілів за перші три місяці поточного року.

По-перше, китайські автомобілі доступніші ціново, ніж японські або європейські варіанти. По-друге, китайські виробники пропонують широкий вибір легкових автомобілів на різний смак і бюджет, починаючи від компактних хетчбеків до містких кросоверів. По-третє, Китай активно розвиває технології і автовиробництво, і ці інвестиції відображаються у сучасних функціях та системах безпеки нових автомобілів з КНР.

Список найбільш популярних китайських легковиків в Україні:

  1. Volkswagen iD.4 (750 шт.)
  2. Honda eNS1 (255 одиниць)
  3. BYD Song Plus (227 одиниць)
  4. Nissan Aria (289 миль)
  5. Geely Atlas Pro (164 ед.)

Найпопулярнішими китайськими автомобілями в Україні в сегменті легкових автомобілів є:

  • Volkswagen iD.4 (350 шт.)
  • Nissan Aria (103 милі)
  • Honda eNS1 (99 одиниць)
  • Toyota bZ4X (70 шт.)
  • Volkswagen ID.6 (48 шт.)

Китайські автомобілі складають 18% ринку нових легкових автомобілів в Україні у першому кварталі 2024 року, зокрема, електромобілі становлять 85% від загальної кількості нових китайських автомобілів, що імпортуються з Китаю. В сегменті вживаних автомобілів частка китайських автомобілів становить поки що всього 2%.

Тенденція зростання популярності китайських автомобілів в Україні ймовірно буде тривати і в майбутньому, оскільки китайські виробники продовжують поліпшувати свої автомобілі, що робить їх більш привабливими для покупців.

Раніше повідомлялося, що в рамках мобілізації транспортних засобів вже у травні почнуть вилучати автомобілі у певних власників.