Українці зможуть отримати онлайн-відстрочку у "Резерв+": кого торкнеться

Відсторонені українці на радіо
Відсторонені українці на радіо

Студенти та багатодітні батьки будуть мати змогу скористатися онлайн-відстрочкою у "Резерв+".

Про це повідомила заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко.

У додатку Резерв+ у 2024 році з'являться нові функції, зокрема електронний напрямок на ВЛК, онлайн-навчання, відстрочки для студентів та багатодітних батьків, а також онлайн-рекрутинг.

Черногоренко розповіла, що планується простий процес онлайн-рекрутингу у Резерв+.

"Ми плануємо зараз реалізувати онлайн-рекрутинг у кілька кліків. Щоб наші громадяни могли дуже швидко мобілізуватися, або підписати контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес, повністю готовий. І проводимо роботу з командою розробки, щоб якнайшвидше реалізувати це в Резерв+", - розповіла вона.

Міністерство оборони також працює над впровадженням цифрового спрямування для ВЛК через додаток "Резерв+". Ця функція має бути доступна до кінця 2024 року.

Черногоренко зазначила, що це дозволить проходити ВЛК без відвідування територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

"Цим зможуть користуватися і люди, які планово проходять ВЛК, і люди, які мають переатестувати свою обмежену придатність у певний період згідно із законом", - наголосила вона.

Також у Резерв+ з'явиться онлайн-відстрочка. Ця функція буде реалізована через інтеграцію з іншими реєстрами. Перші оновлення стосуватимуться студентів денної форми навчання та багатодітних батьків.

"Максимально правильно не змушуватиме громадян стояти в чергах, а, власне, зробити проактивну відстрочку для цих громадян. Автоматичне відстрочення. Тобто, як тільки ми отримаємо таку інформацію з відповідних реєстрів, то відразу відобразимо її в Резерв+. Зараз це у реалізації, і найближчим часом плануємо випустити це оновлення", - додала Черногоренко.

Нагадаємо, в Україні запровадили нове правило для чоловіків призовного віку.

Читайте також