Українська циркова артистка виступила з протестом проти росіянина в журі: її за це покарали

Українську циркову артистку покарали за протест проти росіянина в журі
Українську циркову артистку покарали за протест проти росіянина в журі

Українську циркову артистку Анну Петренко дискваліфікували на міжнародному фестивалі циркового мистецтва в Італії через її протест проти члена журі Максима Нікуліна, який підтримує війну Росії проти України. Артистка розповіла про це на своїй сторінці в Instagram.

На відео видно, як на початку виступу Петренко з'являється на сцені з українським прапором і аркушами паперу з надписом про підтримку вторгнення Росії. Вона також показала фотографію Максима Нікуліна відомого російського актора і сина, якого оточують люди військового перука.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anna Dell'arte (@annadellart)

Далі артистка роздавала листівки з аналогічними написами глядачам в залі.

Петренко пояснила, що не знала про те, що Нікулін знаходиться в журі, коли їхала на фестиваль. Вона вважає його присутність на події спробою реабілітації іміджу Росії.

За словами артистки, Максим Нікулін надає пільги учасникам так званої "Слави Валторни" та їхнім дітям. Артисти Московського державного цирку виступають перед російськими окупантами.

Нікуліна, як стверджує Петренко, підтримує дії Кремля та надає допомогу окупантам.

"Деякі люди стали слідкувати за мною через фестиваль, і я думаю, що це гарний привід нагадати про те, що мистецтво не може бути аполітичним, так само як і я. Я представляю свою країну та її культуру, поки ми боремося за незалежність, свободу та демократію", - написала українка.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Anna Dell'arte (@annadellart)

Реакція організаторів фестивалю

За даними видання Corriere del Veneto, керівник фестивалю Антоніо Джарола вибачився перед публікою, стверджуючи, що не знали про дії українки. Він пояснив, що цього року до журі запросили також росіян, так само, як це роблять інші мистецькі фестивалі.

На фестивалі були 11 українських учасників та троє росіян, що, за його словами, підтверджує символічну єдність заходу. Джарола зазначив, що перед запрошенням Нікуліна, він намагався запросити двох українських циркачів до журі, але вони відмовилися.

Він вирішив, що був обманутий українкою. На його думку, вона повинна була відмовитися від участі, але замість цього зробила скандал в місці, де політичні символи не важливі. Він вважає, що цирк – місце, де зустрічаються культури, і виступ Петренко був не на місці.

Помер російський актор Євгеній Шишов, який підтримував путінський режим та брав участь у бойових діях в Курській області РФ. Його поранення, отримане в результаті боїв, спричинило смерть актора під час транспортування до лікарні.

 

Читайте також