Українська ІТ-армія атакувала найбільший портал Росії

Українська ІТ-армія атакувала найбільший інтернет-портал у Росії - Mаil.гu

Пресслужба Міністерства цифрової трансформації України повідомила про атаку української ІТ-армії на найбільший інтернет-портал у Росії – Mаil.гu.

"Кажемо 'Па-па' Mаil.гu. ІТ-армія атакувала найбільший інтернет-портал у Росії. Безоплатний сервіс електронної пошти зупинився завдяки атакам нашого кібервійська. Усі користувачі, які перебувають поза територією РФ, та частина внутрішніх юзерів втратили доступ до своїх акантів", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що доступ до електронної пошти включає не тільки листування, а й можливість відновлення паролів, двофакторну верифікацію та доступ до девайсів.

У ІТ-армії закликали всіх охочих приєднатися до них, щоб боротися з ворогом зсередини.

"Кожен може стати кіберволонтером, долучайтеся, щоб знищувати ворога зсередини", - наголосили у ІТ-армії.

Раніше повідомлялося, що українські кіберфахівці здійснили успішну атаку на Росію, знищивши ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting.

Фахівці розвідки проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили її ІТ-інфраструктуру, що мала обсяг понад 60 терабайт, включаючи десятки серверів і баз даних.

Нагадаємо, нещодавно в Росії стався масштабний збій в роботі провайдера "Акадо-телеком", який надавав послуги державним структурам, зокрема адміністрації президента РФ та іншим. Збій був спричинений "успішними діями невідомих кіберволонтерів", за даними ГУР.