Українські підприємці здатні збудувати генерацію на гігават електрики за рік, - співзасновник Нової пошти

Українські підприємці здатні збудувати генерацію на гігават електрики за рік, - співзасновник Нової пошти

Співзасновник Нової Пошти Володимир Поперешнюк у своєму дописі на Facebook висловив думку, що українські підприємці здатні за рік збудувати генерацію на гігават електрики.

За його словами, потреба в інвестиціях у гігават складає від 500 мільйонів доларів, і якщо за це візьмуться тисячі підприємців, то навіть з урахуванням поточної недостачі обладнання у світі, з часом потужності будуть збільшені.

Поперешнюк навів приклад, як швидко українці забезпечили себе дизельними генераторами, і зазначив, що його компанія Нова Енерджі вже замовила обладнання газової та сонячної генерації на 10 мегават.

Він вважає, що якщо забрати підприємцям регуляторні перешкоди з генерації, продажу та доставки електрики напряму споживачам, спростити заборони на підключення та дотриматись обіцянки щодо скасування мит і ПДВ на ввезення обладнання, підприємці швидко наповнять ринок достатньою кількістю електроенергії.

На думку співзасновника Нової Пошти, бізнес завжди швидко реагує та забезпечує будь-які потреби клієнтів, якщо йому не заважати.

Нагадаємо, Зеленський розповів про плани подолання енергетичного дефіциту через удари РФ по генерації в Україні.

Читайте також: