Українські воїни рухаються вперед, а британські Storm Shadow роблять точну справу – Зеленський

Українські воїни рухаються вперед
Українські воїни рухаються вперед

Українські військові просуваються вперед.

У нас немає втрачених позицій. Тільки звільнені. У російських окупантів тільки втрати. А британські крилаті ракети Storm Shadow зараз "роблять дуже точну справу". Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"На частині напрямків наші воїни рухаються вперед, на частині захищають позиції і протистоять штурмам і посиленим атакам окупантів", сказав президент.

Сили оборони відтісняють ворога, повідомив Зеленський.

"Синьо-жовті кольори будуть на всьому нашому півдні та на всьому нашому сході. І немає таких фортифікацій чи резервів у держави-зла, яке зупинить Україну", заявив президент.

Зеленський сказав про розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком щодо оборонних потреб України.

"Подякував за надану оборонну підтримку. Британські далекобійні ракети Storm Shadow зараз роблять дуже корисну і точну справу на фронті. Як і багато іншої, поставленої саме британцями, зброї", заявив президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Глава держави повідомив про засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій доповідали головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

"Першочергово передова, конкретні питання наступу", сказав Зеленський.

Президент відзначив штурмовий підрозділ ГУР "Артан". "І його командира майора Торкотюка. Дякую", звернувся глава держави.

"І ще наші Сили спеціальних операцій. Вікторе, усі хлопці дуже дякую", сказав президент.

У травні Велика Британія підтвердила про допомогу Україні далекобійними ракетами Storm Shadow.

На початку року Лондон оголосив про рекордну військову допомогу. Передачу ескадрильї танків Challenger 2. Це основний бойовий танк британської армії, має 120-мм гармату.

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак підтримує вступ України в НАТО.

Читайте також