Уряд ухвалив постанову про міжнародну військову допомогу

Уряд ухвалив постанову щодо міжнародної військової допомоги

Уряд прийняв постанову, яка регулює питання пов'язані з міжнародною військовою допомогою. Крім цього, постанова передбачає синхронізацію процесів у наданні допомоги, обліку, моніторингу та контролю, а також налагодження логістики постачання.

"Ця постанова дозволила запуск 'Українського логістичного пункту' закордоном. Практично, це являє собою український підрозділ при міжнародному хабі, що об'єднує логістичну мережу партнерів з України", - зазначив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер.

В склад "Українського логістичного пункту" входять представники Міністерства оборони, Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ та інших державних органів (за згодою). Це дозволить забезпечити координацію із прийомом та транспортуванням вантажів, а також керувати переміщенням українських військових для навчання за кордоном.

"До цього часу діяльність українського персоналу на міжнародному хабі партнерів не була регульована. Це створювало фінансові, адміністративні та організаційні проблеми", - зазначив Станіслав Гайдер.

Ефективне використання міжнародної військової допомоги

З моменту постанови, коли міжнародна допомога доставляється в Україну, Генеральний штаб розподіляє її між складовими Сил безпеки і оборони з метою досягнення найбільш ефективного та раціонального використання. Транспортуванням по підрозділах займаються підрозділи логістики Сил оборони.

"Одне з найголовніших завдань Міністерства оборони - це моніторинг використання міжнародної військової допомоги у Силах безпеки і оборони. Ця постанова дозволяє нам синхронізувати дані про надану допомогу на державному рівні. Раніше Нацгвардія, Прикордонна служба, Нацполіція вели внутрішній облік, але тепер Міністерство оборони здійснюватиме загальний облік", - пояснив заступник міністра оборони.