УЗ запустить контейнерні поїзди до німецького порту Дуйсберг

УЗ запустить контейнерні поїзди до німецького порту Дуйсберг

Укрзалізниця та Duisburger Hafen Aktiengesellschaft запустять новий сервіс залізничних поїздів між Україною та портом Дуйсбург

Укрзалізниця планує співпрацю з компанією Duisburger Hafen Aktiengesellschaft для запуску регулярних контейнерних та контрейлерних поїздів між Україною та найбільшим внутрішнім річковим портом у Європі - Дуйсбург. Ця ініціатива має на меті розвиток нових сервісів перевезення вантажів залізничним транспортом до країн ЄС. В результаті, українські та європейські клієнти зможуть скористатися абсолютно новим сервісом door to door.

Перший поїзд з маршрутом ЦТС Ліски - порт Дуйсбург заплановано на цього літа. Укрзалізниця планує приймати всі види вантажів, які транспортуються залізничним або автотранспортом. Особливі переваги нової послуги полягатимуть у конкретному прогнозуванні вартості перевезення та строків доставки. Пасажири зможуть уникнути черг на кордоні і насолодитися швидким та зручним поїздом. На додаток до цього, залізничні перевезення також сприятимуть зменшенню забруднення навколишнього середовища.

Незважаючи на своє віддалене розташування від моря, порт Дуйсбург буде служити транзитним пунктом для вантажів, які призначені для інших країн Європи, Близького Сходу та Африки.

Читайте також: