"Великий жах": багато українців не можуть отримати броню від мобілізації

Бронювання від мобілізації у нашій країні зустрічається зі значними проблемами, заявив юрист Ігор Баранников.

За його словами, багато громадян, зокрема фермери, мають проблеми з отриманням броні через довгі затримки.

"З бронюванням страшне. Люди, які звернулися в квітні, досі не можуть отримати бронь. У них все готово, але деякі документи застрягли між районною військовою адміністрацією та обласною військовою адміністрацією і їх ніхто не розглядає", - сказав Баранников.

Юрист підкреслив, що така ситуація має серйозні наслідки. Люди, які не отримали бронь, проходять військово-лікарську комісію і отримують повістки на відправку в армію.

"Що потім? Люди, які не забронювалися, отримують від ТЦК повістку і проходять ВЛК. Вони отримують повістки на відправку", - пояснив Баранников.

Юрист також говорив про відстрочки від мобілізації. Він сподівається, що інваліди та багатодітні батьки в майбутньому зможуть автоматично отримувати відстрочку.

"Я надіюся, що інваліди та багатодітні будуть автоматично отримувати відстрочку. Про це говорять, і маємо надію, що це станеться", - сказав Баранников.

Він порадив громадянам, які мають право на відстрочку, зібрати всі необхідні документи і подати заяву до ТЦК.

Баранников також зазначив, що є проблеми з отриманням актів про догляд за інвалідами через недостатній законодавчий регламент.

На думку юриста, основні проблеми ВЛК і порушень слід негайно вирішувати.

Читайте також: