В ISW пояснили, чому Кремль знову погрожує ядерною зброєю

В ISW пояснили, чому Кремль знову погрожує ядерною зброєю

Кремль використовує ядерну зброю, щоб вплинути на політичні дискусії на Заході

Інститут вивчення війни повідомив про те, що Кремль використовує брязкання ядерною зброєю, щоб вплинути на важливі політичні дискусії на Заході. Це зроблено в рамках кампанії рефлексивного контролю, щоб впливати на західних політиків, що приймають рішення.

Міністерство оборони Росії заявило, що 21 травня ракетні війська Південного військового округу розпочали перший етап нестратегічних (тактичних) навчань з застосуванням ядерної зброї. Повітряно-космічні сили Росії також проведуть навчання з балістичними ракетами "Іскандер" і аеробалістичними ракетами "Кинжал".

Відомий російський блогер, нагороджений Кремлем, пров’язав російські ядерні навчання зі спробами Кремля впливати на прийняття рішень на Заході. Зокрема, з нещодавніми дискусіями щодо дозволу використовувати західну зброю для ураження військових цілей в Росії.

Інститут вивчення війни підтверджує, що ці російські навчання з ядерною зброєю є частиною кампанії Кремля з рефлексивного контролю. Росія часто використовує ядерне брязкання зброєю, щоб впливати на прийняття рішень на Заході.

Оцінка Інституту вивчення війни також показує, що політика США і Заходу, яка обмежує здатність України вражати військові цілі в Росії, серйозно підриває здатність України захищати себе від російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій зоні вздовж кордону.

Джерело: Українська правда

Читайте також: